Извънредното положение се удължава до края на месец юни. Това заяви премиерът Бойко Борисов от Министерски съвет.

„Повишението на заболелите от коронавирус, считаме, че се дължи на клъстерите – Доспат, Сърница. По-най-бързия начин ги овладяваме, без да затваряме градовете, без да създаваме паника и страх.

Така трябва да продължим. Дисциплината, дистанцията и дезинфекцията са най-важното, което хората трябва да спазват в този момент“, каза той.

„Пандемията расте и се увеличава. Радостно е, че и излекуваните се увеличават и то в условия на почти нормален начин на живот на икономика, стопанство, бизнес и т.н. Важно е да не се стигне до ескалация, че болниците да не могат да обработват заболелите“, заяви той.

„Предлагаме удължаване на извънредното положение до края на месеца, ако се наложи, ще го удължим и още. Това обаче не значи, че театрите например няма да отворят на 15 юни“, отсече Борисов.

„Ананиев и Щабът днес ще облекат всичко като решения и детайли в нова заповед. Трябва да свикнем да живеем с този вирус. Много големи държави не отварят от 1 юни границите си, а остава за 15-и. Има причина за всичко“, каза премиерът.

„Интересна работа“, през смях каза той и повтори трите „Д“ на проф. Кантарджиев – дистанция, дисциплина и дезинфекция.

„Старческите домове трябва да се гледат най-внимателно. Там е най-рисковано“, каза Борисов.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук