Борисов: ” За да не се стресираме кога ще се върне Коронавируса, нацията ще се ваксиинира задължително, когато бъде създаде ваксината!

Няма да позволя да живеем във страх ”

България ще участва със 100 000 евро в борбата срещу коронавируса за създаването и глобалното внедряване на ваксина срещу COVID-19, каза министър-председателят Бойко Борисов по време на организираната от Европейската комисия днес онлайн дарителска видеоконференция за събирането на средства в помощ на разработката на ваксина и лечение срещу COVID-19.

Светът е в безпрецедентно тежка ситуация. Медицинските ни системи са подложени на изпитание, хиляди са човешките жертви. За дa се справим с това предизвикателство е нужен силен глобален отговор и солидарност между държавите. Ето защо приветствам инициативата на ЕК и Урсула фон дер Лайен за събирането на средства за борба с COVID-19 и разработката на ваксина срещу вируса. За целта ще бъде създаден фонд, в който България ще се включи със 100 хил. евро. Всяка помощ към научноизследователската и развойна дейност е стъпка напред към глобалното внедряване на ваксина, която към момента изглежда единственото възможно спасение от тази криза. Поклон пред труда и саможертвата на медиците. Винаги можете да разчитате на нашата подкрепа.

Източник: isitnskitenovini.bg

dariknews.bg

loading...

2 КОМЕНТАРИ

  1. Който се страхува, да се ваксинира! Не може да потъпчете свободите на хората за избор!

  2. Така.Да си вземе Кризата,да намери на на мама си @@@@@a и да се завре там от където е излязъл и да е славен и честит Спасителя на Народите,дето се учат от Него на оцеляване гратис!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук