Дарих цялата си заплата на община Видин преди месец. Новината съобщи президентът Румен Радев на брифинг за медиите след края на посещението си в „Пирогов“. 

За разлика от депутатите и министрите, които възнамеряват да си дарят заплатите към края на извънредното положение, аз го направих в началото, уточни държавният глава.

„Преди половин месец аз си дарих цялата заплата за възрастните хора на община Видин. За мен дарението има смисъл, когато е навреме и е далеч от камерите. Другото е суета и популизъм“, подчерта Радев.

Искам да благодаря на всички лекари, медицински сестри, медицински специалисти за техния висок морал, смелост и всеотдайност в борбата за живота на всеки българин.

Искам да благодаря и на проф. Асен Балтов (шеф на „Пирогов“, б.ред.) и на неговия прекрасен екип за навременните мерки и перфектната организация, затова, че в едни много кратки срокове са успели да изградят на практика ново инфекциозно отделение, да усилят дихателната реанимация в това отделение. Както знаете, от вчера вече имат нова лаборатория за тестване. Всичко това е направено основно с дарения, които вече надхвърлят 3,5 млн. лева, напомни държавният глава.

Крайно време е и държавата да се намеси финансово и организационно в тази ситуация.

Още в началото на кризата много ясно заявих, че заедно със здравните мерки, трябват навременни, солидни мерки за борба с икономическата криза, защото яко няма адекватна реакция, ще стигнем до социално.икономическа катастрофа.

Има вече прохождане с тези мерки, но все още сме далече от желаното, констатира президентът.

На въпрос какво прави Първата дама за децата, които са на дистанционно обучение, Румен Радев съобщи, че Десислава Радева вече е дарила 10 000 лева за храна на възрастни хора.

Когато моята съпруга обикаляше изолираните и опустели трънски села по Коледа, да носи храна и подаръци на хората, вие къде бяхте?, попита риторично Радев репортера на жълт сайт с отявлено лошо отношение към президентската институция.

източник: https://izvanredno.info

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук