Икономистът Владимир Каролев изнесе данни от доклад в Италия за починалите от COVID-19. Проучването е проведено от Instituto Superiore di Sanita. Ето какво написа той във „Фейсбук“:

„Update from Italy: От доклад от 30 март изготвен от Instituto Superiore di Sanita в Италия от 10026 починали само 19 са били без хронични болести, само 112 са под 50 годишна възраст, 95.2% от починалите са над 60 годишна възраст, 83.7% – над 70 годишна, 51.7% от починалите са имали 3 или повече хронични болести, 24.5% – две хронични болести, 21.6% – една.

Ако сте под 60 годишна възраст, шансът да умрете от усложнения след сезонен грип е по-висок отколкото от COVID19, така, че не се психясвайте заради този вирус. Кристално ясно е каква трябва да е основната мярка в България . Всички с хронични болести #останетевкъщи. Другите – #наработa.

За да не психясат от #stayhome, да не ви намалеят доходите и да се намали щетата върху икономиката. И специални грижи за възрастните хора. Но какво разбирам аз – обикновен икономист и финансист, пуснат наскоро под парична гаранция от ареста. Хубав ден. “

/manimanibg.blogspot.com/

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук