Ако президентът наложи вето, вадя ГЕРБ от залата. Така премиерът Бойко Борисов коментира изявлението на Румен Радев по време на посещението си в завод в Смолян.

Припомняме, че по-рано днес президентът се обърна към народа с изявление във връзка с удължаването на извънредното положение. И застана зад тезата, че мизерията не е спасение от кризата.

Тази сутрин му се обадих да изкажа съболезнования за баща му. В такъв тежък за него ден, нямам морал да му отговарям”, посочи Борисов.

Не искам да коментирам мизерията не е спасение, реална помощ, а не безлихвени заеми и формулата 60/40. На третия ден, в който кажат /б.е. Националния оперативен щаб/ надолу сме – министърът на здравеопазването ще отмени всички заповеди. Не мога да отговоря точно днес на всички тези нелепици, които е наговорил. Европейската комисия прие вариант 60 на 40 и стотици фирми вече са се записали. Може много да му отговарям в такъв тежък за него ден, но аз не бих си го позволил. Нямам такъв морал“, посочи Борисов.

Мерките пък той сравни с грижата на един родител, който много си обича детето и когато трябва да го заведе на ваксина или на зъболекар, детето плаче, дърпа се. На майката и бащата им е криво, че детето страда, но го водят на тези манипулации, да са спасят живота му.

„Това мога да кажа, толкова и нас ни боли. Ако президентът счита, че извънредното положение е нещо различно от цял свят, да му наложи вето, аз ще извадя ГЕРБ от залата да оставим народа без извънредно положение, да уморим хората. Да говорим буквално – това е предложил днес той – да наложи вето, като някоя дърта свекърва“, каза премиерът.

Борисов остро разкритикува президента по отношение на изказването му за цензура. Премиерът посочи, че от сутрин до вечер той, правителството и щабът са пред журналисти и отговарят на всички въпроси, а Радев си чете от листа посланията в изолирана зала, без възможност за каквито и да е дискусии. „Каква цензура, бе?“, ядоса се Борисов. „Аз съм от сутринта от 8 часа подложен на живо на питания – и за първия сняг в Смолян ме питайте, ако искате. Коя цензура. На живо си, ако искаш ме удари с микрофона“, остро отвърна Борисов.

news7

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук