София (24 февруари 2020) По разпореждане на министър-председателя Бойко Борисов в Министерски съвет се провежда извънредно заседание на Съвета по сигурността във връзка с разпространението на вируса COVID-19. На снимката: директорът на ВМА ген. проф. Венцислав Мутафчийски (дясно). Пресфото-БТА снимка: Асен Тонев (ПК)

Жена с перфорация на червата е в критично състояние след лечение по телефона от личния й лекар, пише агенция BulNews.

 

 

Преди около 10 дни 52-годишната пациентка позвънила на джипито си и му обяснила, че има болки в корема и висока температура.

 

 

 

Той се усъмнил, че е заразена с коронавирус, не я извикал за преглед и я оставил на домашно лечение, като допълнил, че вирусът можел да има симптом болки в корема.

 

 

 

Състоянието на болната обаче продължило да се влошава в следващите дни и тя била насочена за прием не към областната болница, а към частна болница във Враца с бъбречна криза и съмнения за COVID-19.

 

 

 

Тя била приета в частното лечебно заведение, където й били направени традиционните изследвания.

 

 

 

След това жената станала, за да отиде до тоалетна и припаднала. Медиците я интубирали и превели в Спешното отделение на МБАЛ “Христо Ботев” във Враца с диагноза коронавирус.

 

 

 

Направили й рентген, който бил недостатъчен за поставяне на точната диагноза, след което й бил направен и скенер. Така екипът на отделението по образна диагностика два пъти обличал защитни екипи.

 

 

 

След образната диагностика и проведените прегледи се оказало, че тънките черва на болната били перфорирани на цели четири места. Това наложило спешна операция на жената, след като 10 дни тя била лекувана по телефона от коронавирус.

 

Булнюз, Лупа БГ

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук