Руски военен самолет с медицински маски и медицинско оборудване замина за САЩ, съобщи руското министерство на отбраната.

“Самолет на руските въздушно космически сили с медицински маски и медицинско оборудване на борда излетя за Съединените американски щати”, се казва в доклада.

Според Министерството на отбраната Ан-124-100 Руслан е прелетял през океана.

Прогноза за Белия дом

Броят на жертвите на коронавирус в САЩ може да варира от 100 хиляди души при благоприятен и до 2,2 милиона души с неблагоприятен сценарий, следва от експертни материали, публикувани във вторник от пресслужбата на Белия дом.

Според изчисленията благоприятният сценарий включва “намеса”, тоест мерки на властите за намаляване на негативните последици от пандемията. В този случай смъртността ще бъде от 100 до 220 хиляди души.

При липса на интервенция смъртността ще бъде 1,5-2,2 милиона души.

Освен това експертите прогнозират, че пикът на смъртността от коронавирус в Съединените щати ще настъпи на 15 април – този ден 2214 души могат да умрат. Тогава смъртността ще намалее, достигайки до 1 юни ниво от около 250 смъртни случая на ден и по-малко от 100 смъртни случая до 1 юли.

Според американския университет Джонс Хопкинс в 19:49 местно време в САЩ са регистрирани повече от 188 хиляди случая на коронавирус, загиват над 3800 души.

informiran.net

loading...

1 коментар

  1. ПРЕГЛЕЖДАЙТЕ КОИ СА ИЗТОЧНИЦИТЕ НА ТЕЗИ ИНФОРМАЦИИ И ТОГАВА ПИШЕТЕ КОМЕНТАРИ. ТРЯБВА ДА ИМА ЗАКОН ЗА РАЗПРОСТРАНЯВАНЕ НА ФАЛШИВИ НОВИНИ.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук