Менда Стоянова, която е председател на бюджетната комисия в Парламента, коментира мерките, които трябва да се вземет в България, за да се справим с икономическата криза, която ще ни връхлети след като отмине Covid 19.

Според народната представителка от Герб, първото което трябва да направят всички фирми в България е да намалят на 50% заплатите на всички свои служители, така ще им останат пари, да се справят с кризата, докато дойдат по-добри времена за икономиката в световен мащаб.

Трябва всички българи да са наясно, че затягането на коланите за пореден път, ще ни даде по-голям шанс да се справим по-бързо с кризата и да изпреварим дори икономики като тези на Италия и Великобритания.

Фирмите не трябва да очакват, че държавата ще им даде всичко, за да преодолеят икономическата криза, а да вземат сами мерки, които да са ефективни на фона цялата световна рецесия която предстои в близко бъдеще.

Запитана дали заплатите на депутатите и министрите също не трябва да се намалят при такова положение, депутатката от Герб заяви, че и в момента заплатите на политиците са ниски, затова и там не трябва да се мисли за намаление, защото всички сме наясно, че ниските заплати на министри и депутати са сериозно предизвикателство пред тях да се корумпират в полза на определени лобита и бизнесмени в България.

Източник: /manimanibg.blogspot.com/

loading...

26 КОМЕНТАРИ

 1. […] Запитана дали заплатите на депутатите и министрите също не трябва да се намалят при такова положение, депутатката от Герб заяви, че и в момента заплатите на политиците са ниски, затова и там не трябва да се мисли за намаление, защото всички сме наясно, че ниските заплати на министри и депутати са сериозно предизвикателство пред тях да се корумпират в полза на определени лобита и бизнесмени в България. topnews […]

 2. Точно това ще стане като въведат Еврото! Заплатите наполовина, а Цените ще станат Европейски, но в Евро! Те и сега са Европейски!

 3. Алоооооо вие нормални ли сте вие гладни ли искате да ни оставите и да ни уморите от глад пууууууу не вие срам боклуци, крадци окрадахте държавата съсипахте народа и децата ни

 4. Ако намалят заплатите на депутати, министри, кметове, общински съветници, служители и цялата държавна администрация няма да има нужда да се пипа частния сектор!

 5. Не съм съгласна! И без това повечето заплати са ниски, а всичко е много скъпо! И със сегашните заплати не може да се живее, а камо ли да се намалят! Работете вие без пари, повечето депутати имат бизнес, работете безкористно за народа, не заради заплатата!

 6. Тази наистина е болна ама не от корона вирус!Че то на кой му остава от заплатата 50%нали народа е с кредити и половината пари им взема банката ма!Я се осъзнайте и спрете с ващи глупости.Най-добре,а и със сигурност ще оправите икономиката е ако дадете от ващи заплати 50%.Даже и 30% да дадете пак ще се напълни хазната.Така или иначе като гледам не заслужавате да получавате и 20% от това което вземате.Не ви е срам от бедния и цървулите искате да свалите!

 7. „Поздравявам“ с тази песен на Азис, ИЗРОДА Бойко Методиев Борисов, за всичките му малоумни и диктаторски действия, които прилага над българския народ и го мори бавно, но сигурно!!! С най-искрени пожелания да му се случи това, което пее Азис в тази песен!!!!!!! https://www.youtube.com/watch?v=y4NA6-almUs

 8. Г-н Президент г-н Министър председател САЩ и Русия си подават ръка в такъв труден момент а Вас двамата не мога да Ви разбера. Не ми е удобно да кажа на какви ми приличате.

 9. Да започне от Народното събрание и цялата некадълна администрация по министерствата и стотиците агенции.
  А тоя до нея да продаде мерцедесите и ровърите на НСО то, за да помогне на хората.
  А не да плещи глупост ежедневно по ТВ и да иска да вземе 10 милиарда заем за да го окрадат, а нашите деца и внуци да го изплащат.

 10. В това число предполагам,че и вашите заплати ще се намалят.Пък може и целите да си ги дадете, защото и без това сте си поспестили за години напред.

 11. Това правителство е. Най големия боклук на България
  Трябва дасе свли докато е време
  Докато нее плъпнал някой друг вирус и да казват че е covid ili някой друг

 12. Ей това е разумен, коректен, принципен и почтен човек!Да дадеш това изявление милееш за работа,( благодаря на Бога,че го няма вече), в Бухенвалд…

 13. Стига бълвахте глупости, робувай ти за 500лв как не ви е срам свине. стига сте мислили за бизнеса мислете за народа, Бизнеса е лакома и нагла структура не стига че ти хвърлят смешни пари че и нагли пръй и туй и туй давай давай . Бачкай по 6 дена почиваш 1. Работна седмица 8 Часова а наяве 9 или 10ч. И тук там стигат 1000 лв. Ма вие това го знаете, няма фирма у Варна дето да не нарушава закона и агенцийте за проверки нищо не вършат. Има фирми които окриват ДДС и сменят фирми през 3 месеца за да не надвишават оборота за ДДС. Нищо не вършите, бизнеса си смучи печалбите и прави инвестиции да отваря още и още и накрая му минава модата и загива. От лакумия. Така че да не чувам и дума за сваляне на заплати, малко са тези дето вземат 1000 лв които и така са смешни.

 14. Меда Стоянова наясно ли е, че измененията в трудовия договор става само със съгласието на работника?

 15. Мамо, мамо.. С ТИЯ УСТА ЛИ ЯДЕТИ ГОСПОЖО ДА МИ ЯДЕТИ ПОТНИТИ МАКАРИ! САМО КАМЪНИ ЩЕ ВИ ИЗЛЕКУВАТ ВАС И ВАЩО ПОТОМСТВО!

 16. А когато само единия от семейството работи, не че са много тези пари които се взимат ,но как мислите ще се страви народа с тези пари,измамници в главата ви е само да си напълните вашите джобове,а това че народа гладува вас,не ви вълнува.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук