Хаосът на правната комисия вчера в парламента не позволи на българските граждани да разберат, че депутатите се опитаха да вкарат лобистки закони, нямащи нищо общо с борбата с коронавируса.

Току що Радан Кънев разясни какво се е случило:

„Добрата новина е, че Менда Стоянова (разбирай Владислав Горанов) е оттеглила предложението за авансово облагане на загубите на бизнеса според печалбите от 2018г.

 

Лошата е, че заедно с това е оттеглила и предложението си за отсрочване на годишното приключване по ЗКПО и плащане на данък печалба до 30 юни.

 

Според доклада, който в момента се гласува на второ четене в НС, данък печалба ще е дължим след десет дена – на 31.03.2020г. Така отпада единственото по-съществено облекчение, предвидено изобщо от управляващите*

 

 

Призовавам, не, моля депутатите от мнозинството да не вършат глупости и да не оттеглят вече обявени облекчения. Доверието в институциите и доверието между хората е основната ни сила в тези тежки дни. Недейте да рушите малкото, което е останало!

___________________
* Това не става никак ясно от самия доклад. На мен ми отне часове четене и консултации със счетоводители, за да преценя какво се гласува. Боя се, че и самите народни представители не са наясно какво приемат в момента.“

 

Източник: onovini.eu

 

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук