Снимка: Монитор Олигархията отчаяно търси всякакви поводи да набърква без никаква връзка името на Делян Пеевски в скандали

Слугите на олигархията никога не спят. И са много жалки в нелепите си опити да се правят на демократи, на жертви на статуквото и на борци за справедливост. Ярък пример за това е уж гражданската организация „Боец“, в която членува един-единствен човек – момчето за поръчки на Цветан Василев – Георги Георгиев.

Видинчанинът и политически номад Георгиев само до преди няколко години бе г-н Никой, но благодарение на дебелите връзки и дебелите пачки на банкера-беглец организираната медийна групировка на олигархията често му дава поле за изява. Където самозваният „боец“ представя претенциите на укриващия се от правосъдието БГ Мадоф като уж граждански искания.

Поредната инициатива на Георги Георгиев и въображаемата му армия е протест, който се организира на 23 януари с искания за оставка на властта заради водната криза. Уж гражданският протест е щедро промотиран в знайни и незнайни сайтчета от Фабриката за фалшиви новини.

„Да източиЛи банка е кражба, но да източиш на цяла област водата е геноцид“. С тази леко сбъркана граматика (цитирахме дословно) „Боец“-ът на Цветан Василев обяснява мотивите за протеста. И за да се изпълни белградската поръчка на БГ Мадоф, разбира се, се споменава ни в клин, ни в ръкав името на депутата и издател на „Телеграф медиа“ Делян Пеевски.

“ЗА ДЕСЕТ ГОДИНИ мафиотските правителства на Борисов, Пеевски, ГЕРБ, БСП, ДПС и ОП са “усвоили”, разбирайте откраднали над 10 милиарда от проекти за предназначени за водна инфраструктура“, лъже и маже „Боец“-ът на Цветан Василев, цитиран от неизвестното сайтче Зовнюз.

Фабриката за фалшиви новини, чийто служител е и „Боец“, опитва да пришие всяка криза в страната на Делян Пеевски. Ако утре започне режим на тока, пак Пеевски ще им e виновен. Делян Пеевски няма нищо общо с водната криза нито в Перник, нито където и да било в страната. Подобни твърдения са абсолютно нелепи и лъжливи, не почиват на никакви факти и дори е излишно да се опровергават.

За десет години също така Делян Пеевски не е имал нито едно правителство, не е бил нито министър, нито зам.-министър. За разлика от сега атакуващите го олигарси, като Цветан Василев, който бе галеник на властта и дори бе „банкер на годината“. Или пък Иво Прокопиев, който натрапи в различни правителства свои креатури като Христо Иванов и Трайчо Трайков.

Подобни безпочвени клевети срещу Пеевски са показателни за това как работят олигарси като Цветан Василев и момчетата им за поръчки. Важното е да разлаят кучетата, медиите на олигархията да повторят лъжата сто пъти и накрая да излезе, че Пеевски е виновен – за сушата, за цената на хляба, за грипната епидемия.

„Боецът“ Георгиев не може да събере едно микробусче с хора дори в родния си Видин, затова акцийките му обикновено са в София, където разчита на професионални протестъри. Едни и същи хоноровани особи със съмнителни физиономии идват на всичките му митинги. Именно хора като Георгиев и агиткаджиите около него превърнаха думата „протест“ в България в мръсна дума. Защото да протестираш за интересите на олигархията, да, това е мръсотия.

Източник: Монитор

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук