От 2020 г. винетката за най-масовия тип автомобили ще стане 167 лв. Това се е обсъждало и е решено на заседание в тесен управленски кръг при премиера.
Причината за вдигането е необходимостта от някъде да се намерят 300 милиона лева за изграждането на новата “тол-система”. Такива пари в бюджета няма, а търгът вече бе проведен и има сключен договор.
По принцип, тол-системата трябваше да намали, а не да увеличи цената на винетката и това беше пропагандата преди. Сега обаче, като няма кеш за крадене с новата мега-далавера, трябва да се намерят средства от някъде.
Както обикновено – плаща последният по веригата.

Въпреки че плаща 97 лв. за винетка сега, плюс половината от цената на горивата са данъци, българският шофьор кара по най-лошите пътища в Европа. Годишно от автомобилите в хазната влизат между 3 и 4 милиарда лева, колкото стигат да се построят всички магистрали и да се ремонтират всички пътища дори в рамките на 1 календарна година.
А шофьорите го плащат това вече 28 години.
Парите очевидно са някъде из герберските офшорки, а сега за гражданите – нови 70 лв. върху винетката… Ако обаче се вдигне много шум, може и да не стане, герберите се надяват покрай някой друг скандал да прокарат това тихомълком…
източник: https://fatal-mediabg.blogspot.com/2019/12/167.html
/informiran.net/
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук