Информационна агенция News24bg.com

Разследване на Тодор СТЕФАНОВ: News24bg.com 

През 2015 г. бях насилен сексуално за първи път от един мъж на гарата, когото не познавах. Бях избягал от дома си, имахме много проблеми в семейството. На гарата знаех, че има безпризорни деца, които живеят там. В едно от кафенетата се запознах с мъж – викат му Джуджето. Представи ми се като строителен работник. Известно е, че е хомосексуалист и си пада по малки момчета. Предпочита безпризорни или да нямат родители, да са изпаднали в състояние на глад и мизерия, за да може да ги прилъже като им обещае пари, подслон и цигари. Никога не казва направо, че ги иска за секс, но по-късно, когато децата се почувстват доволни и зависими от него, ги склонява към това. И аз така попаднах при него.“

Централна гара София, снимка: Информационна агенция News24bg.com (мястото където Джуджето чакал децата).

Така започва показанията си пред полицията софиянецът Крис Борисов. В края на 2015 г., когато го разпитват в СДВР, той е на 16 г. Но е станал жертва на педофила, когато е бил само на 15. Както и много други непълнолетни момчета. Това показва сензационно разследване на журналистът ни Тодор Стефанов, който успя да намери подробности в архивът на съда и прокуратурата.

Първото дело за крупна педофилска мрежа в България е на път да бъде внесено в съда.

Обвиняеми са 4-ма души, на които са повдигнати обвинения по чл. 157 ал. 1 и 2 от НК, по които законът гласи: Който извърши полово сношение или действия на полово удоволетворение с лице от същия пол, като употреби за това сила или заплашване, или използва положение на зависимост и надзор по отношение на лице, ненавършило 16 г., се наказва с лишаване от свобода от 1 до 5 г. Както и с обществено порицание, но на това едва ли някой обръща внимание, дори и обвиняемите.

Човекът с парите е 39-годишният софиянец Б., известен с прякора Пъпеша. Той е единственият баровец в групата, има бензиностанции, на негово име се водят две фирма – търговска и импресарска. Вози го шофьор, има бодигард, карат му момчетата в къщи, научи News24bg.com.

ж.к. „Надежда“ 1, снимка: Информационна агенция News24bg.com (блокът в който живее софиянеца Б.

Резултат с изображение за Полицейско досиеЖенен, с висше образование, неосъждан (реабилитиран). Полицейското му досие обаче е впечатляващо – през 1981 г. е регистриран за кражба на автомобил, през 1992 г. е задържан като заподозрян в опит за убийство, а след няколко месеца е отведен в 4-то РПУ след инцидент с употреба на огнестрелно оръжие, през 1996 г. срещу него е заведено дознание за умишлено унищожаване на чуждо имущество, а през 2000 г. и за средна телесна повреда. Няколко дела срещу него обаче са прекратени. Когато е задържан по това дело, известни магистрати и бизнесмени се опитват да окажат натиск за освобождаването му, научи още News24bg.com от разследващи по делото.

Основният „координатор“ на стройната организация за набиране и експлоатиране на момчета е Джуджето.

Той е на 51 г.

В досието му  с което екипът на News24bg.com разполага пише – неженен, с основно образование, бояджия. Момчетата го описват като нисък и набит, облечен в анцуг, оцапан с вар. Той обаче винаги има „джобни“, с които да плати за хомосексуслуга в квартира, която поддържа Пъпешът.

Снимка: Информационна агенция News24bg.com (местата на които Джуджето карал децата да правят интимни неща с него)
Снимка: Информационна агенция News24bg.com (местата на които Джуджето карал децата да правят интимни неща с него)
Снимка: Информационна агенция News24bg.com (местата на които Джуджето карал децата да правят интимни неща с него)

Третият – наричан Мелницата, е дясната ръка на Джуджето. Прякорът получил, защото „смилал“ безпощадно всички момченца, които му попаднат. В протокол от разпит на свидетел който News24bg.com намери от свой източник пише: „Познавам Мелницата от преди 20 г., работехме заедно в музикалната асоциация, той бе техническо лице. От тогава до март 2001 г. не го бях виждал. Първите ми впечатления бяха, че е много изпаднал и деградирал.“

Едно от момчетата твърди, че му отказва секс, защото е много нечистоплътен.

Карето затваря Журналистът – интелигентът в групата. Завършил е Класическата гимназия. Според собствените му признания сътрудничил на пловдивски вестник. По-късно става дисководещ в гей-дискотека, а сега е таксиметров шофьор.

Разследването срещу четворката започва през октомври 2015 година, когато софиянката Дочка С. от ж.к „Надежда“, подава жалба в СДВР.

Снимка: Информационна агенция News24bg.com (Журналистът често взимал с колата си младежите от този адрес – снимката е от адресът посочен показанията на едно от децата )
Снимка: Информационна агенция News24bg.com (Журналистът често взимал с колата си младежите от този адрес – снимката е от адресът посочен показанията на едно от децата )

Синът ми (тогава момчето е на 16 г. – б.р.) често бяга от къщи, при последното бягство разбрах, че ходи при видни столични педофили, които използват, че е изпаднал в безпризорност и го карат да им извършва хомосексуални услуги за жълти стотинки. Имената и адресите на тези хора не мога да ви ги кажа, защото и той не ми ги казва, но ако го разпитате той ще ви ги каже“, пише в жалбата си до СДВР Дочка С. от ж.к „Надежда“.

Криминалистите от сектор „Детска престъпност“ към СДВР издирват първо сина на Дочка, който живее по улиците. По-късно, след медицинското изследване, лекарите пишат в заключението си за него: минали заболявания – сифилис и краста. Първи полов акт – на 14 г. с момиче. Няма влечение да се облича или изглежда като жена.

Ж.к „Надежда“, снимка: Информационна агенция News24bg.com (синът на Дочка С, е намерен от полицията на този адрес -на място има стара постройка)

Разказът на Веселин е многозначителен, а News24bg.com ви го показва без редакторска намеса:

До 2015 г. живях в дома в с. Куршуна, Ловешко. Майка ми е от Червен бряг, ожени се в София и ме взе в апартамента на мъжа й. Когато се скарат, бягам от нас и се скитам на гарата. Преди около 10 месеца (показанията са от октомври 2015 г.) бях отишъл там и при мен дойде един мъж, когото не познавам и ми предложи да ми направи една „свирка“. Обясни ми, че аз нищо няма да правя, а той ще ми лапа пишката. За това ми обеща 5 лв. Аз се съгласих, защото нямах пари, а бях избягал от нас и нямах какво да ям. След няколко седмици се запознах с друг мъж, на гарата има много педерасти  и те си търсят мъже и малки момчета да правят секс с тях. Той ми каза, че ще ме запознае с един много известен педераст – Джуджето. Същия ден той дойде на гарата, на едно кафе, където се събират повечето педерасти. Каза ми, че отдавна ме е виждал и че много ме харесва. Предложи ми кока-кола, той плати и после ме покани на гости. Съгласих се, защото ми бяха казали, че когато прави секс с момчета, си плаща добре.“

Отиват в жилището на Джуджето, което според описанието се намира близо до 74-о училище в кв. „Надежда“.

Той ме попита какво съм правил в секса и дали не искам душ, но аз вече се бях къпал и му отказах. Тогава той взе да ме опипва по половия член и ми разкопча ципа. След това ми направи свирка. Даде ми 20 лв. и ми каза, че мога да отида пак, когато поискам“, разказва още момчето пред разследващите.

След около седмица свършва парите и решава да отиде пак при Джуджето. Той му дава водка.

Пихме дълго и аз заспах. Когато се събудих, видях, че Джуджето лежи до мене и пак ме опипва. Този път ме накара аз да му направя свирка. Как ме убеди, не помня, защото бях пиян. После поиска да го ч… отзад. По това време пак бях скаран с майка ми и останах около седмица. Правихме секс няколко пъти и ми даваше пари след всеки сеанс“, свидетелства Веселин пред органите на реда.

След време при сходни обстоятелства попаднах в дома на известен рок-музикант, казва по-нататък в показанията си младежът.

Реших да отида, защото с майка ми и без това не се разбирам и е безсмислено да се прибирам у нас“, обяснява Веско. Остава да живее там един месец. „Храниха ме, пихме алкохол и Мелницата прави секс с мен. Когато имаше пари, ми даваше, през другото време ме хранеше. Аз го ч…. отзад, защото той не може да го прави“, разказва юношата.

Музикантът също пожелава да бъде „обслужен“ като домакин. Получава желаното.

Заявявам, че сексуалните ми отношения с тези мъже са продиктувани от желанието ми да си изкарам пари. Те предлагат пари, подслон, храна и алкохол. Всичко това е много примамливо, когато нямаш никакви средства. Майка ми не се грижи много за мен, не ми дава пари и аз нямам начин да си набавям средства. Не се намира работа и това е единственият начин за издръжка. Тези мъже не харесвам, но и не мразя, просто съм зависим от тях, защото нямам пари“, завършва изповедта си непълнолетният.

На базата на тези показания Джуджето е задържан в началото на ноември м.г. Софийският районен съд му налага постоянна мярка „задържане под стража“. По закон обаче за престъплението, в което е обвинен, се полагат най-много два месеца арест по време на досъдебното производство. На 9 януари той е освободен с мярка „подписка“. Но прави грешка – променя адреса си, без да уведоми водещия разследването. Това се приема като реална опасност той да се укрие и съдът променя мярката му в домашен арест. Настанен е в дома на Пъпеша, тъй като от години няма собствено жилище. И до днес мярката не е изменена. В момента в градския съд тече процедура по обжалване, научи News24bg.com.

Джуджето обаче е единственият от групата педофили, който не е в пълния смисъл на думата на свобода. Всички останали, след като изтича срокът на ареста им, са пуснати под парична гаранция.

Води се полицейско дознание, в което има данни за поне 10 момчета. Предстои приключване, след това ще изготвим обвинителен акт и ще го внесем в съда“, каза пред News24bg.com наблюдаващият прокурор Петър Чалъмов. Все още се търсят други младежи, станали жертва на мрежата. Тези, които са открити, са дали показания в полицията. За да издържат пред съда обаче, те трябва да ги повторят пред съдия. А разследващи казват, че имат информация за оказан натиск върху всички момчета от контингента да мълчат.

Повечето от тях първоначално дори отказват да дават показания. News24bg.com публикува извадки от разпитите, част от тях бяха изпратени тайно до редакцията на News24bg.com.

Склоняването към проституция на момичета винаги го е имало, но проблемът с момчетата е сравнително нов за България. В София има 3-4 постоянни сборища на хомосексуалисти, където много внимателно се предлагат и сексуслуги с деца, полицията периодично извършва проверки там и когато установим нарушения, докладваме на прокуратурата, но е невъзможно да ограничим напълно този бизнес. Надяваме се поне тези хора, които уличихме, да получат адекватно наказание“, казва шефката на сектора Наташа Николова.

Адвокатката на обвиняемите заяви по телефона днес пред News24bg.com, че нито клиентите й, нито тя дават изявления.

Ето какво си спомня Павел Д., който сега е на 18 г., но тогава е бил непълнолетен. „През това време, което прекарах при Джуджето, не сме правили секс непрекъснато, защото винаги имаше по три-четири момчета. Аз бях най-голям от тях, като най-малкото, което съм виждал, беше на 13 г. Децата му ги водеха две момчета, на които той даваше пари за това. В къщата му сме правили и тройки, като това продължи през всичките 6 месеца, когато бях при него.

Пред полицията Павел твърди, че Джуджето не е упражнявал над него насилие. Това казват и всички други, с изключение на един – Момчил В., роден през 1984 г., живял във Възпитателно училище в с. Ракитово. Момчето отива в жилището на Мелницата след обещание за работа. Тогава е на 14 г.

Мелницата ми каза, че много ме харесва и иска да си легне с мен. Аз му отговорих, че не искам. Той каза, че може би утре ще поискам и всеки си легна отделно. На сутринта Мелницата и Джуджето излязоха от апартамента, като вратата остана заключена. Аз исках да си тръгна и да се махна, но не можех. Следобед те се върнаха, Джуджето ме попита отново дали искам да правя с него секс и аз отново му казах, че не искам и искам да си тръгна. Тогава той ми обясни, че щом не ставало с добро, щяло да стане с лошо и че ако не правя секс с него, нямало да мога да си тръгна от апартамента. След това ми удари два шамара и ме накара да му направя свирка. Аз се уплаших и му направих. Беше ми много неприятно. На сутринта Мелницата ме заключи в стаята, където спях и така изкарах целия ден. Вечерта отново започна да ме тормози да спя с него, като ме заплашваше, че няма да си тръгна. Аз го попитах дали ако правя с него секс ще ме пусне и той отговори, че ще ме пусне. Тогава аз му направих св…, а след това той започна да прави с мен секс, при което много ме заболя. Тогава той ме остави на мира и аз си легнах. На сутринта пак му направих свирка и ме пусна да си тръгна.“

За бруталността на Мелницата свидетелства още едно от момчетата видя с очите си News24bg.com: „Мелницата е най-отвратителният. Чувал съм, че си пада по много малки деца. Разказвали са ми, че търси деца на около 9-10 г. по интернатите. Чувал съм също, че ги бие, ако отказват секс. Също така им дава наркотици.

Общото между всички жертви е, че са без дом – нямат или са нежелани там. И са гладни.

Симеон, роден през 1998 г. в София, разказва:

Когато бях 14-годишен, бях настанен в интернат, защото майка ми ни изостави сами с бащи ми. Той е ватман и работи предимно нощни смени. Това му пречи да се грижи добре за мен. Трудно свикнах с обстановката в интерната и затова често бягах от там. За да не ме намерят, се скитах по Централна гара. Там винаги можеш да намериш нещо за ядене и място за спане. Запознах се с един мъж – Джуджето, бях си свършил парите за електронни игри и той ми даде. Черпи ме кафе и ме разпита кой съм и какво правя на гарата. Предложи ми да му гостувам, щял да ми помага с финансите“, казва в показанията си Симеон.

Той не се съгласява веднага, но си уговаря среща след няколко дни с Джуджето. Той успява да го убеди да отидат в дома му.

Направихме си купон с много алкохол, аз тогава пиех водка за първи път. Когато се понапих, Джуджето започна да ми пуска ръце. Започна да ме целува по устата, да ми облизва лицето и да ме пипа по половия член. Аз бях много изненадан, за първи път виждах мъж да прави такива неща с друг мъж. Той ми каза да не се страхувам, а да му позволя да ми направи свирка. Първоначално аз не желаех, но той ми обеща пари. Обясни ми, че това е най-лесният начин да се изкарат пари. Аз бях много пиян и той ме сложи на леглото. Съблече ме и…

На сутринта момчето получава 10 000 лева от старите за награда. И обещания винаги да има подслон и пари срещу свирки.

Тогава бяхме много затруднени финансово, а ми се искаше да имам пари като другите деца и да се храня добре. Не ми беше приятно да се виждам с Джуджето и да правя тези неща, но се чувствах зависим от него“, споделя пред полицаите Симеон.

След време Джуджето е изгонен от хазаите си заради честите купони с малки момченца. Тогава партита започват да се устройват в дома на Мелницата, въпреки че живее с майка си там. Симеон води там двама свои връстници от интерната, които също искат да имат пари. Джуджето ги вербува срещу 20-30 000 лв. от старите да му водят други момчета.

Някои от тях разказват, че след като Джуджето и Мелницата „минат“ през някого, го препродават на друг мъж, познат като Рокера (другото прозвище на Журналиста). „Той давал много повече пари за свирки, имал ги, защото работел като репортер във вестник, но не помня кой“, твърди Симеон. Рокера водел момчетата по гей-заведения, основно в дискотека, наречена „Гейзер“, която вече не работи.

Всеки имаше по няколко момченца, Мелницата ги наричаше „харем“. Често пъти се случваше педофилите да си разменят децата. Попадне ли едно дете при някой от тях, започваха да си го предават и му даваха оценки – дали е добре или не и какво умее в секса. Привличаха момчетата, като ги черпеха, купуваха им по някоя евтина дрешка или им даваха по 10-20 лв. за свирка или според потребностите на педофила“, признава едно от момчетата.

Из признанията на обвинените мъже, който харесват момчета:

Не познавам такова лице (говори за момчето, чиято майка е подала жалба – б.р.). Никога по никакъв повод не съм се срещал с това лице. Нямам представа откъде ми знае адреса. Вярно е, че ходя често на гарата и се познавам с Мелницата. Често си пием пиенето. Но мога да твърдя, че никога не съм извършвал блудствени действия с непълнолетни и малолетни лица“, твърди в обясненията си Джуджето. И разказва сърцераздирателна история, в която момчето отива в дома му премръзнало и гладно. Той му мери температурата – 39 градуса. Купува му лекарства. Грижи се за него. „След това му подарих един пуловер и го пуснах да си ходи“, твърди Джуджето.

* В документите с който Информационна агенция News24bg.com разполага има и дискове с записи от изпращани видеоклипове и снимки от момчетата на обвиняемите. На тях се виждат голи момчета видимо непълнолетни всички от кадрите са разпитаните младежи. Цензурираме кадрите тъй като в момента продължава разследването и за потърпевшите има реална опасност за животът им.

Репортаж вижте тук: (ВИДЕО)

Репортаж от местата за които става дума в разследването вижте тук: (ВИДЕО)

Коментар на адвокатът на обвинените вижте тук: (ВИДЕО)

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В NEWS24BG.com!

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук