ТЕ- ДЕПУТАТИТЕ, НЕ СА КАТО ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА!

Социалният министър с голяма степен самодоволство обяви, че от 01.06.2019 година, пенсионерите щели да им се увеличат пенсиите…..С ЦЕЛИ 5,7 % – ВЕРОЯТНО!

Тоест, ако приемем една пенсия от 300 лева – около 17 лева увеличение – тоест едно кило кашкавал.

Отсега пенсионерите пресмятат как ще се отдадат на живот в разгул и охолство с това невероятно увеличение, благодарение на топлите грижи на герберастите.

И поради това, с чувството на добре изпълнен дълг, след като народът цъфна и върза, депутатите си увеличиха и техните заплати с някакви си около 90 лева месечно. Нищо работа, джобни за един ден за тях. Че по наредба им се полагали. Без да пропуснат да изтъкнат колко получава и Президентът. Получава, ама той е един, а вие сте 240 търтея, и всеки получава над 8000, че и повече лева на месец – говоря само за официалните суми. За лобистките са най-малко петцифрени – минимум!

Както се вижда, депутатите, както и си сподели Мамата на нацията, не са като обикновените хора. За тях 90 лева са мизерна добавка към мизерните им заплати, недостойни за народни представители.

Обаче между 10 и 20 лева /евентуално/ увеличение на пенсиите им се вижда огромна и невероятна щедрост към плебса. И то евентуално от средата на другата година, когато я камилата, я камиларя…..ама отсега пенсионерите могат да започнат да благодарят!

Като имам предвид колко от депутати изобщо вършат някаква работа, колко от тях правят смислени изказвания и изобщо изказвания, се чудя за какво изобщо им се дават тези пари? И без това някои като Свинчо и Почтения дори не знаят колко са им заплатите, тъй като си формират насъщните от комисионните…

Ама както казах….те депутатите, не са като другите хора…..

Елена Гунчева, Фейсбук

bultaims.bg

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук