Хотели с маркировка 18+ са сравнително ново явление в областта на свободното време и туризма. Подобна концепция беше предложена за първи път на Карибските острови. 

Въпреки двусмисленото обозначаване в името, много туристи го възприемат с повишено внимание, но напразно. Всъщност в по-голямата си част тези хотели по никакъв начин не са по-долнопробни от обикновените и не предполагат нищо извън приличното. Освен използването на обозначението 18+, можете да намерите в името на хотела и думата „само за възрастни“. Докато някои се плашат от числото 18+ в името, други с готовност идват тук с надеждата да прекарат незабравима ваканция, впоследствие разочаровани от напълно различния хотелски формат, от това, което биха искали.

„Само за възрастни“, известни още като 18+, това са хотели, чиято основна задача е да организират тиха и спокойна почивка без деца или, напротив, шумни и активни нон-стопове без право на почивка. Нека разгледаме основните видове хотели 18+, може би това е видът на ваканцията, който предпочитате при следващото си пътуване.

.

Тиха и спокойна почивка

В такива хотели обикновено се допускат семейства с деца над осемнадесет години, въпреки че двойките, които предпочитат тиха, спокойна музика, премерени разходки по плажа и различни видове спа процедури, са по-склонни да го изберат. Класическата музика свири тук, хората не са натрапчиви и шоу програми с анимация може да не присъстват изобщо. Средната възраст на посетителите е от 40 години нагоре, но не е задължително, а по-скоро всичко зависи от индивидуалните предпочитания.

За младоженци и романтици

Хотелите са сходни по характер с предишните, най вече затова, че няма деца. Младите двойки, чийто избор е паднал върху този тип хотели, ще получат пълен набор от услуги, които предлагат романтично забавление. Бунгало със собствен плаж, романтична музика и интериор за кафе, които създават високи чувства, услуги на музиканти, които свирят национална музика за вечерящите влюбени, съвместни спа процедури и много други.

Преминаваме към шумните опции за хотел 18+

Активната младеж

И първите от тях, това са хотели, насочени към активните младежи, навършили осемнадесет години. Които са дошли за купона и не са готови да прекарат и една минута от почивката си в сън. Силна клубна музика, конкурси, плуване в басейни, партита с пяна, денонощен бар и море от алкохол са това, което ги характеризира. Забавлението в тези хотели продължава без почивка, силната музика кани денонощно на дансинга. А на сутринта всички отиват на плажа, продължавайки забавлението в нон стоп ритъм.

Абсолютно за възрастни 21+

Именно този тип хотели обезкуражава много туристи да ги посещават, именно с тях те се бъркат. По-често те имат обозначението 21+, а атмосферата, която преобладава в тях, е напълно различна от тази в другите. Посетителите на тези хотели стават освободени двойки, които искат да разнообразят семейния си живот или просто не са свикнали да бъдат срамежливи. Понякога туристът може да бъде шокиран, когато погрешка попадне в подобен хотел, което се случва много рядко, туроператорите винаги предупреждават своите клиенти за това какво ги очаква при пристигането.

Като цяло не трябва да се страхувате от обозначението 18+ в името на хотела, може би това е точно това, от което се нуждаете. Наистина в обикновен хотел няма да ви бъде позволено да купонясвате цяла нощ, тъй както в хотели за активни младежи няма да можете да се насладите на топлото слънце, да лежите на шезлонг в близост до басейна с коктейл в ръка, без да се разсейвате от шумните деца, минаващи покрай вас. Напротив, вие избирате точно вида ваканция, който ви е близък по дух.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук