Понякога човек не забелязва проблема и смята, че една чаша на вечеря няма да навреди на никого
В съвременния свят рядко може да си представим някои празник без алкохол. Наздравици за рожден ден, Нова година, или друг значим празник ни изглеждат в реда на нещата.

Проблем обаче се появява, ако започнем да злоупотребяваме с алкохола. Понякога човек не забелязва проблема и смята, че една чаша на вечеря няма да навреди на никого.

Но за да идентифицирате заболяването, трябва да се вслушате в тялото си.

Съдържанието на алкохол в различните напитки се измерва в градус (т.нар. алкохолен градус), който обикновено показва обемната концентрация на алкохола в %.

Концентрираните (т.н. спиртни) напитки могат да се получават само чрез дестилация на алкохола във ферментирали вече продукти.

По този начин може да се получи алкохол с произволно силен градус, но обикновено концентратите съдържат 40 до 50% алкохол.

В повечето питиета не се съдържа чист алкохол, защото приемането му може да бъде смъртоносно. Малко количество чист алкохол повишава много бързо съдържанието на алкохол в кръвта до опасно ниво.

Предлагаме ви да се запознаете със сигналите, които изпраща тялото, че изпитвате непоносимост към алкохола.

Често уриниране
Ако постоянно ходите до тоалетната през нощта, това е първият сигнал, че трябва да спрете да пиете или поне да намалите количеството консумиран алкохол.

Така тялото иска да ви каже, че не е в състояние да се справи с количеството алкохол и течности.

Специален хормон е отговорен за задържането на урината, а през нощта той е в най-високата си степен. Ако не работи, това може да означава, че количеството му в кръвта е понижено от алкохола.

Сухи очи
Алкохолните напитки предизвикват дехидратация на цялото тяло, ето защо след бурна нощ сутрин се чувствате жадни.

Очите не са изключение. Алкохолът причинява влага в очите и сълзи. Ако се събудите сутрин и се усещате сухота в сухи очи, това е още един признак, че имате проблеми с алкохола.

Безсъние
На пръв поглед може да изглежда, че след употреба на алкохол е по-лесно да заспите, но това не е така. Ако дълго време пиете алкохол, може да забележите, че имате проблеми със съня.

Етанолът нарушава невротрансмитерите, които са отговорни за дълбоката фаза на съня. Ето защо пиячът може да спи много и да не спи достатъчно, или да се буди през нощта от всяко шумолене.

Диария
Ако често изпитвате дискомфорт, имате проблеми със стомаха или червата, това може да означава, че вашите органи са започнали да работят лошо в следствие на алкохола.

Повечето стомашни проблеми при много от пиещите се дължат на черния дроб. Този орган може неефективно да филтрира мъртвите кръвни клетки и други отпадъци: например мазнини./zdrave.to

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук