Това, че има тунели, водещи към вътрешността на Сфинкса на платото Гиза в Египет, отдавна е известен и има снимки, които доказват съществуването им, но по някаква причина египтолозите укриват този факт и едва ли можете да намерите снимки, на които е заснет Сфинкса отгоре.

Има шест пасажа, водещи до статуята на Сфинкса. Един от тях е на гърба на Сфинкса. Друг е на нивото на земята от северната страна на статуята, близо до бедрото. Третият тунел е известен само от снимка, направена през 1926 година. Той е разположен от северната страна близо до средата и е бил покрит с тухлена зидария по време на “реставрационни работи”.

 

Четвъртият е под ухото на Сфинкса. Петият е в центъра на главата му отгоре. Шестият проход се намира между лапите на Сфинкса. Пазачът на антики Захи Хавас лично се спуснал в тунела, водещ към вътрешните помещения на Сфинкса и разположен на гърба на скулптурата. В интервю той казва, че този вертикален тунел е издълбан изкуствено и води до дълбочина, където има камера, но няма по-нататъшно преминаване, пълно е с цимент. Пазачът вярва, че по време на възстановителните работи проходът е бил засипан с цимент.

Става въпрос за доста тъмна история, но в същото време има информация, че Захи е хитър и той е проникнал много по-далеч, където е намерил друга камера, в центъра на която заобиколен от вода стои древен саркофаг. Но пазителят на антики сега отрича всичко това. Проникването на Захи в страничния пасаж също потвърждава това под формата на снимки и той сам казва, че проходът е направен изкуствено, а за спускане по наклонната стена в стените са направени прорези за краката. Сега видният пазител на антики казва, че изобщо няма проходи. Всичко това били естествени пукнатини.

Това е смешно, но официалната позиция на водещия египтолог стана точно такава. Не видял нищо, нищо нямало там. Защо да скриете съществуването на тунели и камери вътре в Сфинкса? Едгар Кейси, „спящият пророк“, пише, че има тайна зала с вход, която може да бъде намерена между лапите на Сфинкса.

 

Отвътре е скрита цялата история на Атлантида: “Хрониките за Атлантида, откакто Духът се оформил, или плътта на тази земя, и последващото развитие на хората; за първото разрушаване на континента и за настъпилите промени; за живота и за различните произведения на атлантите в други страни; срещите на представители на всички нации, всички страни за разработване на съвместни действия във връзка с катаклизмите в Атлантида; изграждане на пирамида за ритуали на посвещение; за кого, как и къде ще бъдат открити записите, които са копия на оригиналите, потънали в дълбините на потъналата Атлантида. Защото този континент трябва да възкръсне отново във времена на промяна,“ пише той.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук