Родителите на малката Радослава, която бе прегазена на платен паркинг в Морската градина във Варна в събота, са чакали 10 години, докато се сдобият с рожба. Те са на 47 и 48 години, имали са репродуктивни проблеми и са минали различни процедури, включително и ин витро, докато се роди дъщеря им, която е единственото им дете.

Радослава, която няма навършени 4 години, загина часа на паркинга пред ресторант “Хоризонт”, където беше блъсната от румънско БМВ. Свидетели на случая твърдят, че шофьорът паркирал на заден ход, а момиченцето било пред колата. Хора от паркинга, включително и родителите на Радослава, започнали да крещят на румънеца да внимава.

Според едно от момчетата, пред чиито очи се е разиграла трагедията, родителите блъскали по капака на автомобила, шофьорът, вместо назад, рязко потеглил напред и буквално минал през главичката на детето, пише „24 часа“. В следващата секунда майката и бащата легнали на земята пред колата. Шофьорът бил уплашен и пребледнял, когато слязъл от автомобила, в който имало и други хора.

Не е ясно защо малката Радослава е била точно пред колата, предполага се, че румънският шофьор се е паникьосал от виковете, които най-вероятно не разбрал, и без да иска, вместо заден, дал напред. Той е задържан за 24 часа, най-вероятно прокуратурата ще удължи престоя му в ареста до 72 часа, преди да му бъде повдигнато обвинение и да му е поискана мярка за неотклонение.

На мястото бяха извършени всички необходими следствени действия. Взети са кръвни проби за алкохол и наркотици на шофьора. По случая има образувано предварително производство под надзора на Варненската окръжна прокуратура. Нелепата смърт на детето отново доведе до протести на варненци, които от години се борят с местната администрация достъпът на автомобили в Морската градина да бъде напълно забранен.

Въпреки че в конкретния случай произшествието станало на паркинг, а не на алея, хората са категорични, че коли нямат място в парка.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук