Опозицията в Грузия щурмува парламента (ВИДЕО)

Настоява в страната да се проведат извънредни избори

0
2230

Участниците в митинга, искащи оставката на председателя на парламента Иракли Кобахидзе, се опитаха да проникнат в сградата на грузинския парламент. Полицията се опитва да спре протестиращите. Министърът на вътрешните работи на Грузия Георги Гахария и неговите заместници пристигнаха в парламента. 

Опозицията настоява в страната да се проведат извънредни избори. Тези събития избухнаха при визитата на заместник-председателя на Руската Държавна Дума Сергей Гаврилов в Грузия. Сутринта на 20 юни той седна в креслото на председателя на грузинския парламент. Това предизвика гнева на грузинските радикали и срещата беше прекратена.

Скандалът стана в отсъствието на председателя на парламента Иракли Кобахидзе, който е на визита в столицата на Азербайджан – Баку. Кобахидзе заяви, че би реагирал на поведението на руския си колега, ако се е намирал в Тбилиси.

Според опозицията грузинските власти продават родината си, защото пускат в страната човек, който подкрепя независимостта на Абхазия и Южна Осетия.

Грузия прекъсна дипломатическите отношения с Русия през 2008 г. Това стана, след като Кремъл призна независимостта на грузинските области Абхазия и Южна Осетия.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук