Общината в Пазарджик си трае и не си иска 1 000 000 евро неустойка от фирми свързани с Гинка Върбакова

0
1987
Гинка Върбакова и Тодор Попов

Шумът около скандалната сделка, в която Община Пазарджик продаде на фирма свързана с бизнес дамата Гинка Върбакова не стихва, научи Информационна агенция News24-bg.eu.

За да се построи мега начинанието край пазарджишкото село Априлци се устрои истинско “баташко клане” на многогодишна гора. Оказа се, че общината услужливо е пропуснала да калкулира дървения материал в цената на замята и след поголовната сеч фирмата продала дървесината, с което избила разхода за закупените декари.

Наскоро многотиражен седмичен вестник припомни скандалната сделка, както и факта, че нито инвестицията от страна на фирмата е реализирана в предвидения в договора размер, нито Общината си търси неустойката за това, на което има право.

Юристи от Пазарджик и неправителствени организации смятат, че кмета съзнателно протака и не прави нищо за да изтече давност и неустойката на фирмата да бъде опростена. И докато пазарджиклии се чудят защо кмета им не предприема мерки да прибере един милион евро в хазната, а вместо това постоянно увеличава данъците, той е зает да си прави PR за предстоящите местни избори, на които ще се кандидатира.

Източник: News24-bg.eu

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук