Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, News24-bg.com

Оператор: Борислав ГАНЧЕВ, News24-bg.com

Драматична сцена се е разиграла на вчерашния пленум на БСП, на който присъствали и кандидатите за евродепутати на левицата, научи Информационна агенция News24-bg.com.

След новината за оставката на Нинова, в хода на дискусията бившият председател Михаил Миков разказал как във видинско село кандидатът от гражданската квота на БСП Велизар Енчев си е позволил коментари в негативна посока срещу другия бивш председател и президент на ПЕС Сергей Станишев.

В репликата си към Миков, Енчев разяснил, че казаното от него е в отговор на поставени въпроси от хората относно Станишев и участието му в назначението на Делян Пеевски, в подкрепа на Истанбулската конвенция и за въвеждането на плоския данък.

Снимка/източник: Информационна агенция News24-bg.com / Велизар Енчев

Енчев признал, че е отговорил истината и според него това е принципният отговор, дори и в кампания.

Велизар Енчев казал още, на всичките му срещи „масово се критикуваше влизането на Станишев в листата“.

„Защо си затваряте очите за това?“, попитал той от трибуната на пленума социалистите.

Изказването му предизвикало гнева на част от присъстващите в залата, като черешката на тортата било искането на Явор Куюмджиев да се свали предаването на Енчев от телевизията на БСП.

Тук още по-яростно му отговорил водещият на заседанието депутатът Крум Зарков, който заявил, че ако трябва, ще напусне, но няма да подложи на гласуване нещо, което ограничава свободата на словото.

Намесила се и Корнелия Нинова, която гневно реагирала: „Хора, ние трибунал ли сме, та ще преследваме свободното слово?“

Снимка/източник: Информационна агенция News24-bg.com / Велизар Енчев

Упрекът към Енчев бил, че се меси в работата на заседанието, а той отговорил, че не видял така съпротива, когато на предишния пленум, на който се е подреждала листата, по същото време премиерът Борисов и депутати от ГЕРБ са агитирали публично Станишев да бъде допуснат в листата на БСП.

Цялата драма завършила още по-скандално, след като бившият депутат от Хасково Чавдар Георгиев заявил, че БСП няма нужда от периферия.

„Ти взриви опозицията, но те си го изпросиха“, заявил Сашо Симов на ошашавения от безумните доводи на някои социалисти Велизар Енчев.

Нинова отговорила и на упреците на вътрешната опозиция, че кампанията на БСП била черногледа: „А, каква да бъде в такава държава, която е най-корумпираната в Европа?“

Снимка/източник: Информационна агенция News24-bg.com / Велизар Енчев

Нашият журналист Тодор Стефанов потърси вчера Велизар Енчев вижте повече във репортажът тук:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук