Ива Екимова и журналиста Тодор Стефанов на благотворителното събитие „Дари нова книга“ организирано от Кирил Балдев

Отбелязах празника на книжовността с благотворителна акция

0
323284
Снимка/източник: Информационна агенция News24-bg.com

Благотворителното събитие „Дари нова книга“ в Литературен клуб “Перото“ успя да събере над 600 нови и употребяване книги, предаде репортер на Информационна агенция „Нюз 24“.

Отбелязах празника на книжовността с благотворителна акция.

Събрани бяха на нови книги в полза на Народно читалище „Васил Друмев”, район „Възраждане”, бесарабските българи в Украйна, Клиниката по Ендокринология, диабет и генетика – Университетската педиатрична болница – София , Читалището в с. Чурен;общ. Родопи.

Снимка на Кирил Балдев.
Снимка: Кирил Балдев, Facebook

„Посвещавам рождения си ден на благородната кауза. Този път тя е в полза на книгите. В навечерието на Великденските празници организирах благотворителна кампания, под наслов „Козунак за всеки пенсионер“. Инициативата ми намери стотици съмишленици и щедри хора от цялата страна, с чиято помощ вече са обезпечени даренията за няколко села от различни области на България. А първото населено място в списъка бе Трапище. Не исках подаръци. Вместо това, призовах всеки да донесе нова книга. Събраните книги са от различен жанр. По този начин призовавам да си спомним за книгите, читалищата и развитието на все по-удобни места за общуване с писмеността. Роден съм на 25 май 2001 година. Докато моите връстници се надпреварват в кой клуб да отпразнуват пълнолетието си, аз избирам благородството за свой житейски път. В края на миналата година, отделих от собствените си средства скромни суми, за да зарадвам възрастните хора от цяла България с хранителни продукти. Приятели ми помогнаха, както с набирането на сумата от 300 лева, така и с разнасянето на продуктите. Това не е първата дарителска акция. През 2018-а са дарени над 5000 тома литература на различни библиотеки у нас. Мечтата ми е да уча политология в Софийския университет. И въпреки, че ще ми е трудно да се издържам,отново ще помагам“. Това заяви Кирил Балдев организатор на събитието днес в Литературен клуб “Перото“.

На събитието специални гости бяха Ива Екимова и главният редактор на Информационна агенция „Нюз 24“ Тодор Стефанов.

Снимки от събитието може да видите тук:

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук