Снимка/източник: Информационна агенция News24-bg.com

Репортер по темата: Тодор СТЕФАНОВ, News24-bg.com

Стоян Зайков-Чане е планирал убийството на бившата си приятелка Милена Шишкова, а не го е извършил в изблик на гняв след скандал, съобщи Информационна агенция News24-bg.com като се ползва на свои достоверни източници в системата на МВР.

Версията на криминалистите е, че 38-годишната фризьорка умишлено е провокирала Чане със снимки и клипчета във Фейсбук, на които тя се забавлява по заведения.

В същото време тя категорично е отказвала да се събере отново със Стоян, което е събудило ревност у него и подозрения, че тя вече има нова сериозна връзка.

Описваният като спокоен и премерен в действията си бивш затворник губел контрол, когато се чувствал пренебрегнат от жена, твърдят неговите познати пред репортер на News24-bg.com. И напомнят как Чане е подпалил площадката пред блока, където живеела една от предишните му любовници след като тя го зарязала.

Бившият затворник е направил план за действията си поне десетина дни преди да застреля Милена, смятат участници в разследването. Затова е подготвил внимателно и следващите си действия, подбирайки къде и как да се укрие след убийството.

Това обяснява и защо вече 12 дни Чане е неоткриваем за полицията, въпреки мащабната акция по издирването му. Вече е ясно, че Зайков няма в себе си никакви лични документи, защото те са намерени подредени и прибрани в дома му.

В момента в Костенец видимо няма толкова масирано присъствие на служители на МВР, а хората са все по-притеснени от слуховете, че Чане се укрива някъде наблизо.

Мнозина припомнят, че на шестия ден от първото убийство е бил застрелян Валентин Петров, съсед и братовчед на Чане.

„Нищо чудно сега отново да има нова жертва“, опасяват се местните.

В същото време Информационна агенция News24-bg.com получи на електронната си поща снимки на синът на Милена Шишкова.

„Това е синът на Милена“, се казва в писмото до News24-bg.com.

Снимка на Милена Шишкова.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук