Снимка/източник: Информационна агенция News24-bg.com

Цигани от ромския квартал на Бургас излязоха безпрецедентно пред общината да искат да им бъде пусната водата. Тя пък е спряна, защото имат натрупани сметки към ВиК за над 100 хиляди лева. Циганите призоваваха за насилие и се заканиха, че ще протестират докато не им пуснат водата.

Всички те бяха надлежно въоръжени с приготвени и добре написани плакати и транспарант, както и след краткото фиаско за пред камерите и заплахи за размирици, циганите си тръгнаха, така както и дойдоха. Мнозина не скриха, че посъветвани от опозиционни партии да протестират пред общината, но кметът не се поддаде на предизборните провокации.

Оставиха след себе си купища боклуци, а българското знаме захвърлено и стъпкано насред площада.

ИЗВЪНРЕДНО! Кметът Димитър Николов разкри пред News24-bg.com кой стои зад бунта на циганите в Бургас

Пред News24-bg.com кметът на Бургас Димитър Николов заяви, че зад протеста стоят политици, които са посъветвали циганите да протестират именно пред общината, а не пред ВиК дружеството, което реално може да им реши проблема.

По информация на медията ни, зад „спонтанния“ протест дни преди изборите за евродепутати стои именно местната организация на БСП, която всъщност е посъветвала циганите да излязат със заплахи под прозорците на кмета и ги е снабдила със знамена и плакати, които те зарязаха насред площада.

Снимка: „Флагман“
Снимка: „Флагман“
Снимка: „Флагман“
Снимка: „Флагман“
Снимка: „Флагман“ / Митингуващите се изтеглят под строй в посока бул. „Христо Ботев”
Снимка: „Флагман“
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук