САМО В ТОП НОВИНИ! Бареков пред журналиста Тодор Стефанов: Над 3 милиона българи напуснаха страната! Можем да ги върнем само, когато им осигурим високи доходи и нормални условия на труд, каквито предлага пакетът „Мобилност“!

Бареков призова колегата си Ангел Джамбазки да преосмисли позицията си по пакета "Мобилност", защото с противопоставянето на него, защитава едрите превозвачи и олигарсите, а не наемните работници.

0
10187

Запитан дали общите европейски или вътрешните български теми ще бъдат водещи през предизборната кампания, Бареков сподели мнение, че би трябвало да са общоевропейските теми, защото те са много сериозни и една от тези теми е пакетът „Мобилност’, но за жалост според лидера на „Презареди България“ кампанията в България ще е много кратка и ще бъде посветена само на местни теми от аспект „корупция“ и „Апартаментгейт“.

Бареков бе категоричен, че скандалите с евтините имоти ще имат решаващо значение за резултатите на евроизборите, като изтъкна факта, че всеки колосален скандал, който води до “падане на глави“ (цит.), е решаващ. Подобни скандали обаче работят основно за големите партии и много по- малко за дребните играчи, заяви бившият евродепутат. 

Според него грешката в „Апартаментгейт“ е, че имотите са кукувани по време на мандата на политиците.

На въпросът защо името на „България без цензура“ бе променено на „Презареди България“, гостът в студиото припомни, че кампанията срещу ББЦ бе брутална и водещата причина е кражбата на парламентарната група, която се отказа от ББЦ и се прекръсти по друг начин.

Такива сътресения имаше и в партия „Атака“, а сега ГЕРБ, 10 години след своето създаване търпи нещо подобно.

„Господин Байрактаров е доста познат журналист и парламентарист, който е проверяван достатъчно и е видим. Той има една къща, която се намира в Нови Искър и това е всичко, което притежава. Моята къща, която вече беше обект на разследване е закупена още, докато бях изпълнителен директор на ТВ7.“, коментира Бареков.

Очаква се Димитър Байрактаров да стане част от втората по големина група в ЕП-  АКРЕ (Алианс на европейските консерватори и реформисти), където Николай Бареков бе част от ръководството.

Бареков призова колегата си Ангел Джамбазки да преосмисли позицията си по пакета „Мобилност“, защото с противопоставянето на него, защитава едрите превозвачи и олигарсите, а не наемните работници. 

Ексевродепутатът констатира, че над 3 милиона българи са напуснали страната.

„Ние можем да ги върнем само, когато им осигурим високи доходи и нормални условия на труд, каквито предлага пакетът „Мобилност“, заяви Бареков.

Запитан кой ще е основния конкурент на „Презареди България“ на европейските избори, Бареков посочи Елена Йончева, срещу която обаче се водят дела за пране на пари и корупция. 

Основните искания в програмата на „Презареди България“ са:

  • Подкрепа за пакета „Мобилност“, който гарантира европейски заплати и условия за труд на българските шофьори на ТИР.
  • Незабавно увеличение на заплатите и пенсиите в България с 50%.
  • Недопускане подмяна на лева с еврото, което би обрекло народа и трудовите хора на бедност.

Слоганът на кампанията е: ДОХОДИ, ДОХОДИ, ДОХОДИ!

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук