САМО В ТОП НОВИНИ! Бареков пред журналиста Тодор Стефанов: Над 3 милиона българи напуснаха страната! Можем да ги върнем само, когато им осигурим високи доходи и нормални условия на труд, каквито предлага пакетът „Мобилност“!

Бареков призова колегата си Ангел Джамбазки да преосмисли позицията си по пакета "Мобилност", защото с противопоставянето на него, защитава едрите превозвачи и олигарсите, а не наемните работници.

Запитан дали общите европейски или вътрешните български теми ще бъдат водещи през предизборната кампания, Бареков сподели мнение, че би трябвало да са общоевропейските теми, защото те са много сериозни и една от тези теми е пакетът „Мобилност’, но за жалост според лидера на „Презареди България“ кампанията в България ще е много кратка и ще бъде посветена само на местни теми от аспект „корупция“ и „Апартаментгейт“.

Бареков бе категоричен, че скандалите с евтините имоти ще имат решаващо значение за резултатите на евроизборите, като изтъкна факта, че всеки колосален скандал, който води до “падане на глави“ (цит.), е решаващ. Подобни скандали обаче работят основно за големите партии и много по- малко за дребните играчи, заяви бившият евродепутат. 

Според него грешката в „Апартаментгейт“ е, че имотите са кукувани по време на мандата на политиците.

На въпросът защо името на „България без цензура“ бе променено на „Презареди България“, гостът в студиото припомни, че кампанията срещу ББЦ бе брутална и водещата причина е кражбата на парламентарната група, която се отказа от ББЦ и се прекръсти по друг начин.

Такива сътресения имаше и в партия „Атака“, а сега ГЕРБ, 10 години след своето създаване търпи нещо подобно.

„Господин Байрактаров е доста познат журналист и парламентарист, който е проверяван достатъчно и е видим. Той има една къща, която се намира в Нови Искър и това е всичко, което притежава. Моята къща, която вече беше обект на разследване е закупена още, докато бях изпълнителен директор на ТВ7.“, коментира Бареков.

Очаква се Димитър Байрактаров да стане част от втората по големина група в ЕП-  АКРЕ (Алианс на европейските консерватори и реформисти), където Николай Бареков бе част от ръководството.

Бареков призова колегата си Ангел Джамбазки да преосмисли позицията си по пакета „Мобилност“, защото с противопоставянето на него, защитава едрите превозвачи и олигарсите, а не наемните работници. 

Ексевродепутатът констатира, че над 3 милиона българи са напуснали страната.

„Ние можем да ги върнем само, когато им осигурим високи доходи и нормални условия на труд, каквито предлага пакетът „Мобилност“, заяви Бареков.

Запитан кой ще е основния конкурент на „Презареди България“ на европейските избори, Бареков посочи Елена Йончева, срещу която обаче се водят дела за пране на пари и корупция. 

Основните искания в програмата на „Презареди България“ са:

  • Подкрепа за пакета „Мобилност“, който гарантира европейски заплати и условия за труд на българските шофьори на ТИР.
  • Незабавно увеличение на заплатите и пенсиите в България с 50%.
  • Недопускане подмяна на лева с еврото, което би обрекло народа и трудовите хора на бедност.

Слоганът на кампанията е: ДОХОДИ, ДОХОДИ, ДОХОДИ!

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук