Бойко Борисов

Гражданското движение БОЕЦ внесе в прокуратурата сигнал срещу премиера Бойко Борисов заради катастрофата край Своге с 20 загинали, научи Topnews-bg.com.

В сигнала пише, че в качеството си на длъжностно лице министър-председателят е бил уведомен официално за дефектите по пътя половин година преди инцидента, но не е взел мерки за отстраняването им.

Завчера ГД „Боец“ бе съдомакин с „Правосъдие за всеки“ на конференция за правото, на която Лозан Панов произнесе реч. От правителствената пресслужба обаче разпространиха по-късно днес писмо, от което излиза, че Борисов е реагирал на сигнал на кмета на Своге Емил Иванов своевременно.

С резолюция на министър-председателя Бойко Борисов на 8 март 2018 г. началникът на политическия кабинет на премиера изпраща писмо, с което препраща на МРРБ сигнала на кмета на Своге за път ІІ-16 Мездра-София, постъпил в кабинета на премиера на 28 февруари 2018 г. Министърът на регионалното развитие и благоустройството незабавно разпорежда на АПИ да докладва за състоянието на пътя и за предприетите мерки, както и да бъде изготвен отговор за кмета с копие до политическия кабинет на министър-председателя. В резултат на извършената от АПИ проверка, в края на месец май 2018 г., АПИ подготвя информация за кмета на Своге и кабинета на премиера, че е разпоредено на фирмата – изпълнител да отстрани възникналите дефекти в обхвата на пътя. Министър-председателят Борисов е предприел необходимите мерки за реакция на подадения от кмета на Своге сигнал„, твърдят от МС.

Едва вчера пък прокуратурата обвини 9 длъжностни лица – от държавната АПИ и такива, свързани с частната „Трейс Груп“ заради ремонта.

Днес Дончо Атанасов – един от тях, подаде оставка и като член на УС на АПИ.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук