Новият асфалт на бул. „Константин Величков“ вече е с дупки и пукнатини. За поредния некачествен ремонт в столицата алармираха от Гражданската организация „Спаси София“.

Активистите разпространиха снимки, които показват разпадащата се асфалтова настилка по споделеното трасе на булеварда, който беше пуснат в експлоатация само преди месец. Те посочват, че вече са се появили множество напуквания, пропадания и дупки, а шахтите са разбити.

От организацията припомнят, че трасето трябваше да бъде отворено на 15 септември, след което срокът се измести за декември. След ремонта, продължил няколко месеца, обаче трасето се нуждае от повторно затваряне и преасфалтиране, посочват те.

От „Спаси София“ припомнят и че през октомври тогавашният зам.-кмет по транспорта Евгени Крусев отстрани фирма „Амфисия“ заради некачествено строителство. Проектът беше възложен на общинското дружество „Софинвест“, а на обекта се появиха техника и работници на „Щрабаг“, които преасфалтираха целия участък, посочват те.

„Какви материали и строителни технологии са ползвали двете фирми, че настилката да се разпадне толкова бързо?“, пита Гергин Борисов от организацията и допълва, че активистите неколкократно са внасяли официални предложения до Столичната община как булевардът да бъде проектиран и ремонтиран, така че да създава минимални затруднения и да се гарантира безопасността на всички участници в движението.

От „Спаси София“ настояват кметът на София Йорданка Фандъкова да даде ясни отговори за това чия е отговорността за некачествения ремонт и с колко са глобени двете фирми.

Според тях подобен „безкраен“ ремонт показва пълното нехайство на столичната администрация. Те посочват, че осеяното с дупки трасе може да бъде опасно за пътуващите в градския транспорт и изисква незабавно вземане на мерки.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук