Цветан Цветанов

Трябва да имаме повече Европа в България и повече България в Европа. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в „Неделя150“ по БНР.

„Евроизборите са един сериозен тест за цяла Европа, защото 500 млн. граждани ще избират 705 евродепутати. Това, което е важно – да можем тези, които казваме, че ние сме Европа и можем да я направим много по-силна, да имаме повече Европа в България и повече България в Европа. Това ще го направим от ПП ГЕРБ с така наречения граждански диалог „Европа в нашия дом“, за да можем да покажем, че заедно с европейските политики, с националните и с местните, ние успяваме да променяме средата за живеене -всеки един може да инвестира и всеки един може да получи своята професионална реализация“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ. Цветанов изтъкна, че сферата на образованието ще бъде акцент в кампанията.

„Над 700 млн. лв. са за образователна инфраструктура“, каза още той.

Във връзка със социологическите проучвания, които дават 1 % преднина на ГЕРБ пред БСП, Цветанов припомни евровота през 2014 г. „Спомняте ли си 2014 г., каква беше разликата, която даваха социолозите и всички коментатори, които правеха за резултатите за евровота. Казваха 1-2%, дори преднина на БСП. Нали си спомняте какви бяха реалните резултати на евровота. Те бяха 11% преднина за ГЕРБ“, обърна внимание още Цветанов.

„Трябва повече да се фокусираме върху това какво можем да предложим, коя от партиите, която участва в европейската надпревара към кое политическо семейство ще се присъедини. Какво може да предложи това политическо семейство и дали могат да се припокрият националните с европейските интереси, които да могат да бъдат вписани в политиката и предложенията, които ще бъдат направени в този период“, допълни Цветанов.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук