Цветан Цветанов

Нямам никакви амбиции, нито бих искал да участвам в европейския вот. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в „Неделя 150“ по БНР.

„Смятам, че в националната политика има ангажимент относно срещите и разговорите, които водя с всички структури на национално ниво. Всеки трябва да даде всичко от себе си на позициите, които може да допринесе както за успехите на България, така и за съхраняването и утвърждаването на ПП ГЕРБ като водеща политическа сила член на ЕНП“, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ.

Той поясни, че на 20 януари в НДК на работна среща със структурите на ГЕРБ, кметовете, общинските съветници, общинските ръководели, народните представители, ще могат с премиера Борисов да представят цялата хронограма на събития, които ще има в страната по политическа линия и съпътстващи мероприятия, които ще могат да стигнат до повече дебат в гражданското общество.

„Ще се направят номинационни събрания -това е процедура, която се прави от самото учредяване на ПП ГЕРБ. След като приключат тези общински събрания със съответните номинации, по критериите, които ще бъдат заложени, Изпълнителната комисия ще може да вземем окончателно решение по подредбата на листата“, каза Цветанов.

„Що се касае до това дали ще има нови лица – във всяка една листа има преобладаващо нови лица. ПП ГЕРБ във всеки един избор, било за общински съветници, било за народни представители, европейски листи, има най-сериозното обновление. Това е функция, възложена на нашите структури по места“, допълни заместник-председателят на партията.

Той отбеляза, че няма проблем действащи евродепутати да продължат своя мандат.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук