Цветан Цветанов

За две години президентът не намери време да отдели политически ресурс и да търси диалог, както го правeха предишните президенти. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в „Неделя 150“ по БНР.

Цветанов изтъкна, че президентът Радев не е присъствал в парламента, откакто е положил клетва.

„Обратно премиерът Борисов намира време, когато има актуални теми, които са зададени към него“, допълни председателят на ПГ на ГЕРБ.

„Ако проследите внимателно престоя на Румен Радев в президентството ще видите, че всички конфликти и реплики, които има в публичното пространство, са свързани с инициативата за подобно противопоставяне от президента Радев. По никакъв начин никога не сме залагали на противопоставянето, защото ПП ГЕРБ доказа, че прави кампанията лице в лице, държим да има диалог, ние сме тези, които можем да направи консенсус и да защитим националния интерес. Ако цитираме това, което казах в последната си декларация, просто се позовах на европейски медии, които коментираха, че речта му е била свръхполитизирана и заподозряха, че наричайки се обединител на нацията той успява единствено да провокира разделение и омраза“, каза Цветанов.

Той посочи, че български граждани също са дали много негативна оценка за новогодишното обръщение на държавния глава.

Цветанов отбеляза, че е започнал своята декларация за новия политически сезон с призив за повече консенсус и интензивен политически дебат.

„Нека прагматизмът да заглуши популизма и политическите аргументи да вземат връх над заклинанията, които чуваме през последните няколко месеци от опозицията и респективно от БСП“, каза още той и добави, че трябва да има повече каузи, върху които има обединени.

Той благодари на Сергей Станишев и на евродепутатите от БСП, които за разлика от лидера им Корнелия не са отнесли критики към правителството и премиера по темата за пакет „Мобилност 1“.„Обединявайки заедно и министри и на Министерски съвет, и евродепутатите, успяхме заедно с превозвачите да защитим националният интерес“, каза още Цветанов.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук