Надявам се до края на годината дерогацията за ТЕЦ „Марица изток 2″ ЕАД да бъде факт“. Това заяви енергийният министър Теменужка Петкова пред протестиращите енергетици, които дойдоха в София в защита на работните си места.

Тя увери, че правителството стои твърдо зад българските енергетици и полага всички усилия за осигуряване на безпроблемна работа на комплекса „Марица изток„.

Министър Петкова увери протестиращите, че никой не би си позволил да посегне на въглищните централи, които осигуряват 46% от електроенергията в страната, а през зимата този процент достига до 60.

По думите на енергийния министър българската електроенергетика разчита на въглищните централи за нормалното си функциониране.

И в София Теменужка Петова представи присъстващите и с позицията на правителството за предстоящия форум в Катовице, Полша, свързан с климатичните промени.

България категорично не подкрепя по-амбициозни цели, свързани с въглеродните емисии, гласи официалната позиция, одобрена от Министерския съвет.

Петкова припомни, че една четвърт от необходимите квоти за работата на ТЕЦ „Марица изток 2“ ЕАД вече са закупени. Останалите ще бъдат осигурени до 21-ви декември.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук