Снимка: "Топ новини" (topnews-bg.eu)

Студ обхваща цялата страна в сряда, като са обявени и предупреждения за опасно време. Ще натрупа и сняг и то със значителна снежна покривка. Предупреждения са обявени за виелици и поледици.

Над цялата страна ще вали, в повечето райони мокър сняг, а температурите рязко ще паднат и дневните ще бъдат между 1 и 5 градуса. Вторият по степен на опасност предупредителен код – оранжев, ще е в сила заради валежи от сняг, вятър и поледици в областите Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна и Бургас.

Жълт код за валежи от сняг ще е в сила за областите Перник, София град, София област, Видин, Монтана, Враца и Плевен. Между 15 и 30 сантиметра снежна покривка се очаква да натрупа в районите на Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе и Силистра.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:


Повече от 140 снегорини чистят столицата днес


В Северна България и високите полета ще вали сняг и ще се образува снежна покривка. В сутрешните часове в североизточните райони все още ще вали дъжд при отрицателни температури и ще се образуват поледици и обледеняване на проводници.
В по-голямата част от Южна България дъждът ще се примесва и ще преминава в сняг. Ще духа умерен, в Източна България силен до бурен вятър от север-североизток и в Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват преспи и навявания.
Застудяването ще продължи и в по-голямата част от страната температурите ще са с обратен денонощен ход. Сутринта температури ще са минус 2 – 0° в Северна България до 4-8° в Южна България, а към 14 часа: минус 4 – минус 2° в Северна България и по високите полета, 2-4° в Горнотракийската низина.
През нощта срещу четвъртък снеговалежите ще продължат, значителни ще са в Южна България и там ще се образува снежна покривка с изключение на крайните югозападни райони. 
По Черноморието ще духа силен и бурен северен вятър. Ще има валежи, като по северното крайбрежие дъждът ще премине в сняг. Температурите ще се понижават и към 14 часа ще бъдат от минус 2 – 0° по северното крайбрежие до 6-8° по южното. Температурата на морската вода е 10-13°. Вълнението на морето ще бъде 4-5 бала.
Над планините ще е облачно, ще вали сняг. По старопланинските проходи ще има снежни виелици и ще се образуват навявания. Ще духа силен вятър от изток-североизток. Ще застудява и на 1200 метра максималната температура ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 5°.
Снимка: „Топ новини“ (topnews-bg.eu)
Снимка: „Топ новини“ (topnews-bg.eu)
Снимка: „Топ новини“ (topnews-bg.eu)
Снимка: „Топ новини“ (topnews-bg.eu)
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук