сряда, септември 18, 2019
дом Здраве Жалба спъва въвеждането на електронното здравеопазване

Жалба спъва въвеждането на електронното здравеопазване

3461
0

Жалба спира обществена поръчка за реализация на Националната здравна информационна система.

На 12 октомври тази година Министерството на здравеопазването обяви обществена поръчка за разработване на елементи на НЗИС – електронни административни услуги, здравно-информационен портал и регистри.

Срещу процедурата обаче е подадена жалба от ДЗЗД „СТEМО – ГАМА КОНСУЛТ“. Вследствие на това обществената поръчка е спряна, а Комисията за защита на конкуренцията образува производство.

Според Министерството на здравеопазването спирането на обществената поръчка сериозно застрашава реализирането на проекта за изграждане на Националната здравна информационна система, тъй като крайният срок е 28 декември 2019 г. От Министерството са на мнение, че обжалването и блокирането на обществените поръчки по проекта застрашават цялостното му изпълнение. Под въпрос е и реализирането на електронното здравеопазванев страната, което би затруднило упражняването на ефективен контрол върху дейностите и разходите в здравеопазването чрез въвеждането на здравната информационна система.

Припомняме, че по-рано тази година жалба спря и обществената поръчка на Министерството на здравеопазването за закупуване на 400 линейки.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук