„БСП и ДПС, макар да имат различни концепции, нямат интерес от бързи избори, защото е напълно възможно при бързи избори ГЕРБ отново да спечели.“ Това заяви пред в bTV политологът Първан Симеонов.

По думите му ГЕРБ може да реализира крехка преднина, ако изборите са утре. Той е категоричен обаче, че ако управляващите продължават с всички скандали, благодарение на патриотите, може да се окаже, че ГЕРБ ще останат под БСП.

Според Първан Симеонов Борисов този път ще прави всичко възможно да не се стигне до предсрочни избори, защото ако това се случи, Радев ще прави служебния кабинет.

„Второ, ако тръгне да прави някакъв втори формат в рамките на този парламент, това може да означава и по-голяма зависимост от ДПС“, категоричен е политологът.

Той отбеляза още, че според него Борисов се намира в задънена улица, а единственото, което може да прави е да търпи и да провежда политики.

Симеонов допълни, че политологичният анализ показва, че всички протести, стачки и скандали ще се съберат в едно и ще се фокусира срещу управляващите.

Той подчерта, че един протест ще свърши, но друг ще започне и това ще се подклажда от конюнктурата в страната, която е свързана с ръст за цени и от наближаващите европейски и местни избори, така че ще зачестява и говоренето за друг тип избори, които може и да се случат.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук