Депутатката Станислава Стоянова, която наскоро заплаши протестиращите с репресии и саморазправа, всъщност е феодалът на Велико Търново.
Тя стана популярна сред българското общество като любовница на Бойко Борисов след като показа, че премиерът й е подарил жълт диамант за $11 200 000.

След като всичко стана явно, Борисов даде карт бланш на Стоянова да се разпорежда с дейностите на управляващата партия във Великотърновска област.
Сега метресата на Борисов изнудва почти всички предприятия в областта. Използва влиянието си да изисква дарения от тях.
Основна схема на рекетиране на бизнеса е като обществените поръчки се поемат от фирми, приближени на ГЕРБ, а рекетираните са длъжни да извършат дейностите като подизпълнител за много ниски цени.
Пример от община Велико Търново:
Ремонт на 0,62km участък от булевард е на реална стойност 280 000лв с всички разходи без печалба за фирмата.
Общината заплаща на фирмата, която печели обществената поръчка 1 920 000лв.Фирмата, която печели общесвената поръчка задава на друга фирма подизпълнител да извърши ремонта като заплаща за това 281 300лв.

Всички непредвидени разходи са за сметка на подизпълнителя.Тези разходи често стигат до 30% от стойността на поръчката.

Тези условия не са благоприятни за бизнеса и тогава се намесва Стоянова.
Младата, красива и интелигентна дама заплашва фирмите с натиск от всички държавни институции, както пряко към тях, така и към клиентите им.
Никоя фирма не желае нейните клиенти да бъдат преследвани от институциите и така се принуждават да пиемат неблагоприятните условия за поръчка.
Това е най-разпространената форма за рекет в област Велико Търново./Informiran. net/
loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук