Кирил Домусчиев, Иво Прокопиев и Иван Костов са част от специалната проверка на прокуратурата и НАП, която нищи произхода на парите на най-богатите родни богаташи, съобщи ПИК от свои източници в данъчните власти.

Припомняме, че от обвинението преди седмица съобщиха, че се захващат с акцията, която цели да установи дали разходите на топ баровците у нас отговарят на приходите им. Ако има разминаване, това означава, че се пестят данъци и се прикриват пари от сивата икономика.

В проверката влизат над 300 родни богаташи, пише още ПИК.

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев е в списъка и името му изплува като проверяван в част от медиите на обвиняемия олигарх Иво Прокопиев. Те обаче услужливо са пропуснали да отбележат, че и самият той е обект на вниманието от страна на прокуратурата, която ще провери какъв е произходът на парите му.

Бившият премиер Иван Костов, чието семейство има куп фирми с многообразен предмет на дейност и върти милиони, също е в списъка на обвинението за проверка на доходите.

Припомняме, че името му бе замесено в аферата КТБ, когато лъсна, че той и дъщерите му имат авоари там.

Данъчните и прокуратурата ще изследват източниците на доходи в семействата на проверяваните, както и издръжката на домакинствата и разходите им. Ако бъдат установени несъответствия между имущество и доходи, ще бъдат възложени данъчни ревизии за последните 5 години.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук