Министърът на туризма Николина Ангелкова очаква с 5% повече туристи от Германия това лято на фона на задаващия се спад на руснаците.

Министърът на туризма Николина Ангелкова представи приоритетите и стратегията в туризма пред представители на Християндемократическия съюз от региона на Щутгарт, съобщи пресцентърът на ведомството.

Германия е първи пазар за чуждестранни туристи през миналия летен сезон. В периода юни-септември 2017 г. у нас са били повече от 700 хил. германски посетители.

Ангелкова е отбелязала, че Германия е приоритетен пазар за България и страната ни работи активно, за да го развива.

„Имаме ползотворно партньорство с големите туроператори, както и специална маркетингова кампания“, посочва тя.

Ангелкова е откроила възможностите на България да предложи богат туристически продукт от морски и зимен туризъм, през културно-исторически и спа до голф и адвенчър туризъм.

По думите ѝ делът на българския туризъм в БВП на страната е около 13% на сто. Превръщането на страната в устойчива целогодишна туристическа дестинация в топ 5 от Югоизточна Европа е основната цел на Министерството на туризма, посочва още Ангелкова.

През 2017 г. приходите от международни туристически пътувания в България възлизат на 3,5 млрд. евро и се отчита ръст от 9,3 на сто в сравнение с 2016 г., посочва още ресорният министър.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук