ДПС и БСП против промените в Закона за обществените поръчки, касаещи ремонта на оградата по границата с Турция без обществена поръчка. Още от сутринта депутатуе се захванаха със спорове.

Около оградата продължават да се въртят нечисти дела, смята Хамид Хамид от ДПС. И Филип Попов е против, тъй като и досега имало възможности за строеж без поръчка. Оградата е като швейцарско сирене, намеси се с критики и социалистът Иван Иванов.

Законопроектът е внесен от ПГ на ГЕРБ и „Обединени патриоти“. Към момента Законът за обществените поръчки не се прилага за договори за услуги, доставки или строителство, свързани с изграждане на инженерни съоръжения от възпрепятстващ тип с цел опазване на държавната граница. С направените промени в това число ще се добавят и договорите за поддръжката на този тип съоръжения.

Съоръжението е стабилно на повечето места, включи се Диана Саватева от ГЕРБ. Тя смята, че прякото договаряне за ремонта ще е по-силна гаранция за качеството на ремонта. Депутатката е ходила по деретата по границата и обясни на останалите си колеги колко е сложен ремонта и при природни бедствия трябвало да има възможност за ремонти без ЗОП.

Този закон урежда една далавера, не се даде Хамид Хамид.

Това е закон за златната дупка, продължиха с критиките червенитеСамата ограда пък била една съборетина и затова не трябвало да се приемат промените в закона. Управляващите превръщали оградата в сериал.

Йордан Цонев от ДПС съзря в закона хранителна среда за корупция. Иначе законът мина така, както го предложи властта.

С гласовете на 94-ма депутати, 51 „против“ и осем „въздържал се“, поправките в Закона за обществените поръчки, с която ремонтите и поддръжката на оградата по българско-турската граница няма да минават през търгове, а ще се правят чрез пряко договаряне, минаха.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук