Парламентарната група на ГЕРБ, заедно с ПГ на „Обединени патриоти“, е единодушна, че подобно поведение на заместник-председателя на парламента няма как да бъде одобрено от парламентарното мнозинство и иска оставката на Валери Жаблянов.

Това заяви Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ на брифинг след заседание групата на ГЕРБ. Цветанов заяви, че вече са събрани достатъчно подписи, за да поискат оставката на Валери Жаблянов като заместник-председател на парламента.

Поводът за исканата от ГЕРБ оставка на заместник-председателя на парламента от ПГ на БСП за България Валери Жаблянов е тезата му, че Народният съд представлява „необходимо и неизбежно военновременно правосъдие“. 

Цветанов бе категоричен, че Жаблянов демонстрира подигравателно отношение към жертвите на комунистическия режим, като припомни и че депутатът от БСП е бил и най-яростният противник на ратификацията на Договора за приятелство и добросъседство с Република Македония.

Припомняме, миналата седмица в Народното събрание от името на ПГ на ГЕРБ Тома Биков два пъти иска оставката на Валери Жалянов и постави ултиматум това да стане в рамките на работен ден.

От ГЕРБ скочиха заради определението за Народния съд в позицията на БСП за провеждането на Луковмарш, която позиция обаче се оказа само на Валери Жаблянов.

След „другарски съд“ на „Позитано“ 20 Кирил Добрев заяви пред медиите, че Изпълнителното бюро не подкрепя едно искане за оставката на зам.-председателя на парламента.

Източник: Агенция News.bg

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук