След инцидента в с. Мокрище, при който питбул уби тригодишно дете, социалните служби в Пазарджик са се самосезирали и са започнали проверка. Тя все още не е завършила, но до момента няма данни детето да е било неглижирано, стана ясно от участието на техни представители в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Липсата на надзор над детето е спрягана като една от основните причини за трагедията. Вчера пред bTV съседи и роднини на собствениците на кучето, включително лелята на детето, изтъкнаха, че малкият

Тошко често е оставян без надзор, ходел е сам между двете къщи, разстоянието между които е около километър. Хора от квартала дори казаха, че са го виждали сам на 2 км от дома му.

Досега обаче в „Социално подпомагане“ – Пазарджик не е имало сигнали, че детето е е оставяно само, че се е скитало или че е отглеждано от баба му, посочи директорката на службата Радка Кежева. Тя добави, че вече са проведени разговори на място с кмета, представители на здравната служба и съседи. Всички твърдят, че Тошко е гледан добре.

Николета Узунова, началник на отдел „Закрила на детето“ в Пазарджик, добави, че според събраните сведения детето е било обгрижвано, имунизирано, с извършвани периодични прегледи.

Оказа се, че бабата на Тошко – Ани Димитрова, отглежда и друго дете. Проверката продължава, образувано е досъдебно производство и при най-малко съмнение, че то е в риск, ще е се вземат незабавни действия, увери Кежева.

Междувременно днес Тошко ще бъде погребан. Разследването продължава, като в ареста остава само чичото на детето, който е собственик на кучето. Животното още се намира в двора и съдбата му тепърва ще се решава. В социалните мрежи пък вече се иска то да бъде изведено, за да не бъде умъртвено.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук