Добре, че е Бойко Борисов! Така държави от Западните Балкани оценили българския премиер Бойко Борисов по време на форума в Давос, обясни министърът по българското европредседателство Лиляна Павлова.

„Тази година в Давос основната тема беше Европа, имаше и специален панел за Западните Балкани. Държави като Македония, държавите от Западните Балкани казаха: Добре, че е Бойко Борисов.  Това, което се случва, е исторически момент за Балканите. Това  беше тяхната оценка, споделена на този международен форум с всички лидери. Това дава тласък“, каза Павлова пред bTV.

Тя припомни, че 13 г. страната ни не е била представена на форума.

„След Симеон Сакскобургготски България не е канена и не е имала този достъп. Това е уникална възможност. Това е и оценка за държавата“, каза министърът.

Тя разказа, че тротоарите в Давос не били изчистени.

„Снегът беше изключително много, тротоарите не бяха изчистени.  Раздаваха ни „котки“ за обувки и казаха това е: Внимавайте, хлъзгаво е, не е изчистено. Най-често можеше да се види делегат с костюм и апрески, а който нямаше апрески и не беше подготвен, беше с обувки с „котки“, разказа тя.

Павлова коментира протеста на Северозапада, където хората настояват за магистрален път от Видин до София. Тя беше категорична, че пътят не е забравен.

„Той е много скъп като инвестиция, която трябва да се направи поетапно. На този етап Мездра – Ботевград е част от проектите, които ще стартират. Няма да стане бързо, не може с магическа пръчица, когато говорим за проект за над 1 милиард“, обясни министърът.

Павлова се зарече да си търси правата си по съдебен ред след публикации, че носи изключително скъпи тоалети. „Виждам масово увеличение на фалшивите новини, които стават все по-грозни и по-арогантни“, коментира тя.

„Опитите за внушения и дискредитиране на една личност с долнопробни лъжи, с внушения, че едва ли не политиците разполагат с някакви космически доходи, неизвестно какви, и си купуват скъпи дрехи, са категорично неверни по отношение на мен, но създават нагнетяване, една омраза към политицит“, допълни министърът.

„Живея с доходите от моята заплата и заплатата на моя съпруг, като едно нормално семейство. Заплатата ми е като на всеки министър“, каза Павлова.

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук