Руският дисидент и журналист Глеб Павловски, наричан в Русия Сивия Кардинал, попиля Владимир Путин и неговия режим по btv току що. Павловски е в България заради представяне на книга, която е написал заедно с Иван Кръстев.

Ето какво каза Павловски, който допреди 7 години бе приближен на Путин:

„Путин ще спечели със 70/80 процента избори за президент на Русия. Разбира се, по време на първия тур, дори не става дума да се ходи на втори тур, тъй като никой от реалните кандидати не попадна в списъка на канидатите на релната конкурениця.

Путин пропусна да е силен политик, той се остави в ръцете на апарат, койт сам създава.

Около него има тесен кръг, около него се появи корупция. Той не създаде държавна администрация, която да работи нутрално. Вътре в Русия управлението е разрушено и господстват определени структури, които дори не могат да са силови, а са корупционни банди, които се занимават със сделки за удоволствие на специалните служби. Службата за федарална безопасност сега е най-корумпираната държавна организация.

Защо Путин има имиджа на силен президент в пресата? Навремето нашият писател Булгаков съветваше да не четем вестници, защото на страниците им няма да видим нищо, което се случва в държавата. Това, което става сега, си е чиста пропаганда, както бе в пресата на съветското време. Президентът решава всички въпроси на обикновения човек в дневния ред.

Така не се управлява нито една държава, дори и да е Лихтенщайн.”

 

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук