Протестите „за“ и „против“ продължават

След около две години може да започне изграждането на втори кабинков лифт в Банско, заради очаквани обжалвания на проекта в съда.

 

Концесионерът на ски-зоната обясни в ефира на NOVA, че според сегашния идеен проект на около 35% от трасето на лифта няма дървета, а само поляни. Колкото до опасенията на протестиращите, че с промените в Пирин се обслужват олигархични интереси, от фирмата-концесионер твърдят, че природозащитници използват темата за предизборна кампания.

 

На въпрос в ефир кой е Георгиус Георгиу, както и кой е фактическият собственик, адвокат от „Юлен“ отговори:

 

„Реално погледнато това е номиналният директор и собственик – всички български институции, които по закон трябва да знаят тази информация, я знаят – това е декларирано, само че аз не мога да издавам тайна в ефир. Защо? По ред причини – една от националните телевизии в България също е регистрирана в офшорна зона.“

 

Междувременно, протестите „за“ и „против“ втория лифт в Банско ще продължат и другата седмица. В София в четвъртък вечерта хиляди се събраха, за да кажат „не“ на изграждането на новото съоръжение. Защото според тях това означава бетониране на част от планината и изсичане на ценни дървесни видове. В същото време пътят към Гърция беше блокиран също от хиляди, които настояват за изграждането на новото съоръжение. Сегашната спортна инфраструктура, според тях, не е достатъчна, за да поеме наплива от туристи в курортното градче.

 

loading...

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук